ولوواژینیت بیماری خیلی شایعی است که اکثر خانم ها را در طول زندگی شان مبتلا می سازد ، فرج و مهبل دچار التهاب ، خارش و سوزش می شوند وممکن است در هنگام مقاربت جنسی درد ایجاد شود و ترشحاتی از مهبل بیرون بریزد.

این بیماری در کودکان نیز دیده می‌شود.

ولوواژینیت بیماری خیلی شایعی است که اکثر خانم ها را در طول زندگی شان مبتلا می سازد ، فرج و مهبل دچار التهاب ، خارش و سوزش می شوند وممکن است در هنگام مقاربت جنسی درد ایجاد شود و ترشحاتی از مهبل بیرون بریزد.
عفونت ، خارش و سوزش ، التهاب ناحیه تناسلی
 علل ایجاد ولوواژینیت

 اکثر موارد ولوواژینیت بر اثر عفونت ایجاد  می‌شوند این عفونت می‌تواند بر اثر قارچ کاندیدا آلبیکانس باشد و ایجاد برفک مهبل نماید و  یا اینکه از نوع پروتوزوایی بوده و بر اثر تریکوموناس واژینالیس ایجاد شود.

 خانم های مبتلا به مرض قند دیابت در خطر بیشتری برای دچار شدن به عفونت قارچی هستند رشد بیش از حد باکتری های بی ضرر که به طور طبیعی در مهبل زندگی می‌کنند نیز می تواند باعث بروز ولوواژینیت شود.

در بعضی موارد این بیماری می‌تواند و بر اثر مواد پاک کننده و عطرهایی که در شوینده ها استفاده می شود و کرم‌های اسپرم کش ضد بارداری ایجاد شود.

بعد از یائسگی از آنجا که بافت مهبل نازک تر  ، خشک تر و بیشتر مستعد التهاب می گردد.

این بیماری نیز ایجاد خوهد شد این تغییرات که در بعد از یائسگی در بافت مهبل ایجاد می‌شود به علت کاهش هورمون استروژن می باشد.

در موارد نادری ولوواژینیت ممکن است به علت تغییرات سرطانی در سلول‌های پوشاننده فرج و مهبل  ایجاد شود

علت بروز این بیماری در کودکان هنوز مشخص نشده است در بعضی موارد وجود یک جسم خارجی در مهبل و یا به ندرت سوء استفاده جنسی از کودکان ممکن است باعث ایجاد این بیماری شود.

 درمان ولوواژینیت

 پزشک با برداشتن نمونه از ترشحات از قسمت مبتلا و فرستادن آن به آزمایشگاه می‌تواند نوع عفونت را شناسایی نماید .

اگر خانمی به طور مکرر دچار عفونتهای قارچی شود  پزشک برای درخواست آزمایش قند خون و ادرار خواهد نمود تا معلوم شود که به مرض قند مبتلا می باشد یا خیر.

اگر پزشک به تغییرات سرطانی مشکوک باشد یک نمونه بافتی گرفته و به آزمایشگاه پاتولوژی می‌فرستد .

درمان ولوواژینیت بر اساس علت ایجاد کننده آن متفاوت خواهد بود. اگر دچار عفونت باکتریایی شده باشد، پزشک برای شما آنتی بیوتیک تجویز خواهد نمود.

در صورت لزوم شریک جنسی شما نیز باید درمان شود تا از انتقال مجدد عفونت  به شما جلوگیری شود.

عفونت ، التهاب ، سوزش و خارش ناحیه تناسلی
هورمون درمانی

هورمون درمانی یا استفاده از کرم های حاوی استروژن می تواند در خانم‌های یائسه ای که دچار این بیماری شده اند کمک کننده باشد.

اگر استفاده از نوع خاصی از مواد شوینده و یا کرم های ضد بارداری باعث بروز این بیماری شده است می توانید با تغییر آن و استفاده از نوع دیگر این مشکل را برطرف نمایید.

پزشک به شما توصیه خواهد کرد تا زمانی که علائم بیماری شما برطرف نشده است ازانجام مقاربت جنسی پرهیز نمایید.

اکثر خانم ها یی که دچار این بیماری می شوند بعد از چند ماه به طور کامل بهبود می‌یابد اما این بیماری ممکن است دوباره عود  کند.